Prowadząc cukiernię, piekarnię lub lodziarnię nie sposób jest pracować bez profesjonalnych urządzeń chłodniczych. Ich głównym celem jest zarówno odpowiednie przechowywanie żywności, jak i ogromną rolę odgrywa ekspozycja towarów, która w znacznej mierze może zadecydować o tym, czy klient skorzysta z oferty konkretnego lokalu. Na co zwrócić uwagę przy wyborze wyposażenia i jakie urządzenia oferuje firma ISA Abaco? Sprawdź!
Czym kierować się przy wyborze wyposażenia do cukierni i lodziarni?
W każdym miejscu, które zajmuje się sprzedażą wyrobów, takich jak ciasta, torty, lody oraz każde inne produkty wymagające odpowiednich warunków termicznych do zachowania swoich właściwości i dobrego smaku, niezbędne będą witryny cukiernicze oraz witryny do lodów. Niemniej jednak, przed ich wyborem należy dopasować ilość i rodzaj produktów do pojemności, wymiarów oraz zakresu temperatur konkretnego urządzenia. Duże znaczenie ma także wielkość lokalu, ponieważ witryna powinna być harmonijnie dopasowana do charakteru pomieszczenia.
– Witryny cukiernicze przeznaczone są również do atrakcyjnej ekspozycji towarów, dlatego też warto postawić na witryny przeszklone, które nie tylko będą doskonale prezentować wyroby cukiernicze, ale przede wszystkim umożliwią klientom zorientowanie się, co znajduje się w ich środku, a tym samym zachęci ich to do wyboru konkretnego produktu. – mówi przedstawiciel firmy MK KOMI oferującej wyposażenie do lodziarni i cukierni.
Witryny do ciast – jakie warto wybrać?
Witryny cukiernicze, ze względu na specyfikę działania, najczęściej wykorzystywane są w cukierniach oraz piekarniach. W zależności od wielkości miejsca oraz ilości oferowanych produktów, witryny ISA Abaco mogą występować o różnych wymiarach, mocach oraz kształtach. Częstym wyborem przez właścicieli cukierni jest między innymi witryna do ciast Metro, która charakteryzuje się zaokrągloną linią, a tym samym lekkością. Witryna wykonana jest ze stali nierdzewnej oraz ze szkła, z kolei jej półki podświetlane są światłami LED, których główny celem jest bardziej efektywna ekspozycja żywności.
Dobrym wyborem do zaprezentowania wyrobów cukierniczych będzie również witryna Cristal Tower, która dzięki swojej budowie, gwarantuje widoczność towarów z każdej strony. Tego typu witryna do ciast wyposażona jest w specjalny układ chłodzenia umożliwiający utrzymanie właściwej temperatury nawet w przypadku częstego otwierania drzwi, z racji czego gwarantuje utrzymanie dobrego smaku i wyglądu zarówno tortów, ciast, jak i kanapek.
Czym charakteryzują się witryny lodowe?
Profesjonalna witryna do lodów nie tylko stanowi niezbędny sprzęt w lodziarniach, ale coraz częściej w cukierniach i piekarniach, które zwłaszcza w letnich okresach, oferują wyroby lodowe. ISA Abaco oferuje różne modele witryn lodowych różniących się od siebie zarówno wyglądem wizualnym, funkcjami, jak i ilością miejsca przeznaczonego na kuwety z lodami, dlatego też sprzęty mogą być dopasowane do specyfiki konkretnego miejsca. Dla lokali, które stawiają na prostotę, właściwym wyborem będzie witryna Isa Millennium, która występuje w trzech różnych wariantach, ale warto również rozważyć pozbawioną ram i przeszkoloną witrynę Diva, która znacznie lepiej prezentuje wewnątrz niej znajdujące się lody.
Do lodziarni, których właściciele pragną wyeksponować wyroby lodowe w jak najlepszy sposób, świetnym rozwiązaniem będą nowoczesne witryny, takie jak m.in. witryna Isa 3D Show. Posiada ona nie tylko całkowicie przeszkloną przednią i boczną szybę, ale wyposażona jest także w transparentne pojemniki na lody, co bez wątpienia wpływa na atrakcyjność oferowanych wyrobów. Witryna chłodnicza do lodów wyposażona jest dodatkowo w podświetlenie LED, które z pewnością przyciągnie wzrok każdego potencjalnego klienta.